Hi, I´m Darifina....

Olenkin kertonut jo, että yksi Kiinan virallisista ammateista liittyy nettisaittien estämiseen. En tiedä montako tuhatta pientä keltaista miestä istuu päivittäin blokkaamassa töikseen vaarallisia sivustoja, kuten Facebookia tai tätä Bloggeria - mutta tärkeä homma se on täällä. Siksi voinkin tyytyväisenä kertoa, että minä tietokoneiden supervelho onnistuin ihan itse ilman insinöörin apua kiertämään nämä estot ja pystyn tästä lähtien omin pikku kätosin päivittämään blogini ja käymään jopa siellä nassukirjassa. :) Olen aika ketku! Eikä siihen tarvittu kuin ilmainen ohjelma, joka luo koneelleni salatun nettiyhteyden. Hah, siitäs saitte kiinalaiset taas kerran.

Koulussa jatketaan samaa hurjaa tahtia harakanvarpaiden opiskelua ja pinyiniä. Jälkimmäinen on toisaalta hyvin vaikeaa, sillä kiinan kielessä on monta äännettä, jotka ei vain luonnistu normaalilla suulla millään. Toisaalta kiinan tietyt kirjaimet (tietyissä yhteyksissä) lausutaan samoin kuin suomen kielessä, eli y on y ja e on e. Tämä tuottaa suuria vaikeuksia meidän jenkeille, he kun ovat tottuneet lausumaan kirjaimet aivan toisin kuin ne kirjoitetaan. Eli kannattaa olla made in Finland! Tänään meidän kirjoitusopettaja huuteli luokassa Darifinaa ja minä jatkoin kynsien rapsuttelua, kun en tajunnut että minuahan siinä yritettiin herätellä. Darifina?? Tähän mennessä varmasti omituisin versio nimestäni. :D Josefina ei taivu kiinalaisten suuhun oikein millään (muut vääntävät sen Josephineksi), joten toivottavasti saan pian kiinalaisen nimen.

Koska pääsen koulusta melkein aina jo puoliltapäivin, lähdin tänään tutustumaan Chengdun keskustaan. Se on jotenkin jäänyt vähän väliin tässä kaiken alkuhössötyksen keskellä, tiedän keskustasta ainoastaan Pizza Hutin jostain sattuneesta syystä. Ja pitihän se tänäänkin joutessani käydä naurattamassa kiinalaisia siellä; ne kun ihmettelevät joka kerta sitä että pöytä vain yhdelle? Eikö kuitenkin kahdelle? Tekisi mieleni kivahtaa, että näkyykö tässä vieressäni joku mielikuvitusystävä vai saanko sen pöydän vain...

Päätin syödä pelkkää salaattia tänään ja tilata sen kaveriksi Pepsin. Kaltaiselleni hevy userille kiinalaisten pieni juoma on todella pieni, eihän kahdella desillä limpparia pärjää mitenkään. Käytin siis juuri karttunutta kiinan kielen sanavarastoani ja pyysin kiinaksi isoa Pepsiä. Jotakin se tarjoilija selitti kovasti, mutten ymmärtänyt mitään ja nyökyttelin vain....kohta sieltä sitten kipitti paikalle tarjoilija parin litran limsakannun kanssa mukanaan neljä lasia!! Voi itku, että nolotti. Se iso olikin siis todella iso. :D Tarjoilija oli varmaankin kuvitellut tuovansa juomaa kokonaiselle futisjoukkueelle ja siellä pöydässä istuikin taas vain se kummallinen punahiuksinen otus.

Täällä ei onneksi hinta paljoa paina, kävin nimittäin ostamassa kiinalaisesta urheilukaupasta tyylikkäät mustapunaiset lenkkarit huikeaan 14€:n hintaan. Onneksi minun käpälä on aika pieni, sillä näiden kaupoissa naisten kenkien koot päättyvät 38:n. Sen jälkeen suunnistin japanilaisen kauppakeskus Ito Yokadon alakerrassa sijaitsevaan ruokakauppaan. Kävimme siellä kerran pyörimässä ja bongasimme joitakin länsimaisia ruokatarvikkeita - eikä havaintomme todellakaan pettänyt. Löysin vihdoin ja viimein margariinia leivän päälle! Olen nimittäin kärsinyt koko tämän aikani täällä kuivan leivän mussutuksesta. Lisäksi löysin muitakin tunnistettavia aineksia, eikä pelkästään niitä kiinalaisten kuivapakattuja omituisia ruokia... Puhun muuten jatkuvasti blogissa ruoasta, mikä johtuu ihan vain siitä, että se on yksi avainongelmista täällä. On vaikea edes selittää, millaisia kaupat täällä ovat...siellä on hyllymetreittäin tunnistamattomia vakuumipakattuja pöperöitä, joita syö korkeintaan kiinalainen. Tänään silmiini osui mm. vakuumiin pakattu "Spicy duck tongue".

Tiesittekö, että Kiinassa julkisesti niistäminen on sopimatonta, mutta sen sijaan on aivan normaalia rykäistä kurkustaan kadulle järkyttävä limaklöntti? Tai että nenän voi kuitenkn aina tyhjentää kadulle, sen kun nappaa toisesta sieraimesta kiinni ja tuhisee toisesta räät tielle. Nice.

0 Response to "Hi, I´m Darifina...."

Lähetä kommentti