Noodles!

En taidakaan enää olla niin kateellinen meidän luokan aasialaisille, tai tarkemmin sanottuna japanilaisille... Toiselta meidän japaninvahvistuksista on mennyt koti ja kaikki, mutta perheelle ei luojan kiitos käynyt mitään. Tyttö jäänee silti tänne, kun eipä sinne tuhoalueille taida kannata lähteä. Ellei sitten perheen luokse halua ehdottomasti.

Meillä ei pitäisi olla Chengdussa tai ylipäätään Kiinassa mitään hätää sen Japanin suhteen, suurlähetystö laittoi Juhalle tiedotetta, jonka mukaan tuulet puhaltavat edelleen suotuisaan suuntaan niin ettei mitään ydinhuuruja leiju meitä kohti. Minäkin rekisteröidyn nyt varmuudeksi Pekingin Suomen suurlähetystöön, jotta mahdollisen katastrofin sattuessa minua koitetaan etsiä täältä. Luultavasti semmoiseen ei koskaan kuitenkaan tule mitään tarvetta. :)

Koulussa sujuu - joskus paremmin ja joskus heikommin. Meidän puheopettaja on kiinalaiseksi huikean pitkä (semmoisen normisuomalaisen yli 180cm miehen kokoinen), mutta harmi vaan ettei pituus auta häntä saamaan kiinan lausumista meidän tajuntaan. Me opetellaan puhekurssilla edelleen pelkkää vaikeiden äänteiden lausumista, eikä niinkään itse puhumista, ja joka tunnin jälkeen opettaja huokaisee teatraalisesti helpotuksesta. :D Meidän kirjoitusopettajaa liikuttavampaa tyyppiä saa taas etsiä! Kaveri on ihan mielettömän hassun näköinen, semmoinen normikiinalainen pikkuheppu, jolla on uskomattoman pyöreä pää. Hän puhuu englantia hiljaa ja ässää suhisuttamalla ja pyyhkii edelleen koko ajan hermostuneena otsaansa. Kaverin kaksi suurinta intohimoa on kiinalaiset merkit ja kiinan historia, silmät vaan tuikkii kun puhutaan näistä aiheista. Jokaisen kiinalaisen äidin unelmavävy varmaankin. :)

Olen yrittänyt sinnikkäästi etsiä ruokakaupoista niinkin harvinaista tuotetta kuin lehtisalaatti. Tiedän, että täältä saa jostakin ihan tuiki tavallista lehtisalaattia, sillä ravintoloissa sitä on näkynyt. Mutta missä se on kaupoissa?? Arg. Carrefourissa on valtava valikoima jos jonkinlaista rehua ja versoa. On oikein kaksi pitkää käytävää vihreitä lehdyköitä, joita työntekijät kastelevat sumutepullojen kanssa, mutta ei siellä lehtisalaattia ole. Ostin kuitenkin tänään kokeeksi kurkun, joita olen tähän asti vältellyt niiden erikoisen ulkonäön vuoksi... Kiinalainen kurkku on kyllä vihreä, mutta hieman kuin lohikäärme piikikkään kuorensa ansiosta. Löysin myös punaisia paprikoita ja tavallisia porkkanoita - näistä sai yhdessä ihan kivan salaatin.

Rakas nuudelipurkkini.
En suinkaan ole lopettamassa lempinuudeleitteni kittaamista, ehen! Haluaisin vain syödä jotain muutakin kuin hiilihydraatteja hiilihydraatin perään, varsinkin kun pääsin taas tuon kuntosalin makuun. Onneksi täältä saa myös oikein maistuvia tonnikaloja kaikenmaailman kastikkeissa. Tulen kuitenkin varmaan aina ja ikuisesti täällä ollessani syömään päivässä yhden tötsän kana-sieni-nuudeleita. Minä rakastan tuota vihreää purkkia, ah. :) Sisältä löytyy erikseen kaikki höysteet, joita nuudeleihin tarvitsee. Tullessani Chengduun en ollut yhtään tottunut mausteiseen ruokaa, jolloin pelkkä ripaus nuudelimaustetta poltti suuta, mutta nyt olen jo päässyt pisteeseen, jossa ripottelen sekaan puolet mukana tulevasta maustepussista! Hah, niin sitä tottuu. Ja Sichuanin maakunnassa on parempi tottuakin, kun koko paikka on tunnettu pippureistaan ja chileistään.

Vielä pari päivää koulua tällä viikolla...

0 Response to "Noodles!"

Lähetä kommentti