Kaffestugan

Maailma on loppujen lopuksi hyvin pieni. Niin pieni, että Kiinastakin voi löytää ruotsalaisen kahvilan. Sain koulussa vinkin Chengdun takuulla ainoasta ruotsalaisesta kahvilasta naapurimaan pojalta ja kappas vain - kyseinen kuppila sijaitsee ihan meidän lähistöllä. Emme ole vain sattuneet kävelemään sielläpäin, sillä ohitamme paikan aina taksilla ja usein vielä pimeällä. Jos kaiken kiinalaisen keskeltä löytyy jotain noinkin kotoista (Ruotsi ja Suomi, ne nyt on täällä melkein sama asia), niin sinnehän on yksinkertaisesti pakko päästä!

Kaffestuganin omistaa ruotsalainen mies korealaisen vaimonsa kanssa. Paikka sijaitsee hyvin kiinalaisessa rakennushärdellissä pienten kiinalaisten kauppojen ja ravintoloiden naapurissa, mutta samantien kun astuu ovista sisään, tietää olevansa länkkäripaikassa. Ihan oikeasti länsimaisessa kahvilassa, sillä jo pöydät ovat puisia (ei niitä kiinalaisten muovivirityksiä...), sisustus muutenkin kaunista ja rauhallista, taustalla soi hiljainen musiikki ja ravintolan omistajat tervehtivät sinua tiskin takaa. Kaikki puhuvat englantia! Ja kokki on valkoinen. :) Kaffestugan on kahvilan ja lounaspaikan risteytys, menusta löytyy niin erikoiskahveja kuin ruotsalaisia lihapullia ja sandwichejä. Me vedettiin ruåttalaiset pyttipannut ja lämmin smörrebröd ja jälkkäriksi kahvia ja kaakaota. Kaakaota Kiinassa - erikoista!

Pieni pala Ruotsia Kiinassa.
Viehättävintä paikassa oli se uskomaton tyyneys ja hiljainen idyllisyys, ihan kuin ovien ulkopuolella olisi täysin eri maailma...ja niinhän se onkin. Kiina on uskomattoman meluisa, likainen ja hektinen. Kaffestuganiin on kuitenkin onnistuttu vangitsemaan pala jotain todella rauhallista. Se voi tosin johtua siitäkin, että suurin osa asiakkaista oli länkkäreitä ja meistä nyt vaan lähtee äänekkäimmistäkin puolet vähemmän volyymia kuin kiinalaisista. :) Palvelukin oli niin ystävällistä ja henkilökohtaista, että ei voi kuin tykätä paikasta.

Nähtiin muuten Kaffestuganin vieressä kiinalainen hammashoitola... Siinä ne kaivelivat jonkun hampaita ikkunan edessä. :D Ei tietoakaan yksityisyydestä. Olen kuullut, että kiinalaiset lääkärit ovat vähän erilaisia paikkoja kuin mihin me ollaan totuttu: yksityishuoneita ei ole, vaan samassa huoneessa voi olla kaksi tai kolmekin vastaanottoa ja kaikki vaivat liikavarpaista korvatulehduksiin hoidetaan siinä iloisesti kaikkien nähtävillä. Ei kehdattu kuitenkaan kovin kauaa seurata kiinalaisen tytön hammasoperaatiota. Siinä hammashoitolan edessä oli muuten rivi oransseja muovituoleja - hammaslääkärin "odotushuone" kenties? ;)

0 Response to "Kaffestugan"

Lähetä kommentti