"No smoking!"

Mulla on täällä vähän liikaakin vapaa-aikaa koulun ohella (tosin en toivoisi yhtään enempää kouluakaan), joten tänään päätin lähteä kuluttamaan aikaa keskustaan. Joo, shoppailemaan! Ihan ydinkeskustaan ei tarvitse edes mennä, sillä kaupungin suurin ostoskatu Chunxi Lu löytyy n. kolmen kilsan päästä meiltä. Harmi vaan, että musta on tullut aivan uskomattoman pihi täällä Kiinassa. Kyllä, uskoo ken tahtoo! Kiinassa kun mikään ei oikeastaan maksa mitään, niin sitä alkaa pitää ihan naurettavan pieniä summia suurina. Voisin antaa muutaman esimerkin Kiinan hintatasosta verrattuna Suomeen...tupakka-aski 0,70€, taksin aloitustaksa ja matka ensimmäisen kahden kilometrin säteellä 0,80€, Mäkkärin ateria jälkkäreineen alle 3€, miesten hiustenleikkuu, pesu ja muut mukavuudet vajaa 2€ ja normaali ruoka-annos kiinalaisessa raflassa 0,50-1€.

Chunxi Lu
Ja koska minä olen täällä komennusvaimona, nautin tietyistä etuuksista, joita en kuitenkaan viitsi Kelan tätien pelossa julkisesti huudella. Sanon vain sen verran, että kun Suomen puolesta olen täällä opiskelijana, mulla jää ihan mukavasti rahaa taskuun kuussa verrattuna siihen nollaan euroon, mitä kotimaassa jää. :) Voisin shoppailla mielin määrin, mutta piru vie kun en raaski! Kun on jo tottunut täällä siihen, että kaikki on halpaa, ei enää viitsi ostaa kallista. Ihan totta! Minä saatan kauppareissun jälkeen pohtia ihan tosissaan, että voi hitto kun meni kauppaan 100 rämpylää eli n. 10€! Vaikka saankin sillä koko viikon ruoat ja enemmänkin. :D Tai kun Maybellinen meikinpoistoaine maksoi 59 rämpylää eli n. 6€ - hirveän hintainen! Vaatteita en ole ostanut länkkärikaupoista, koska hinnat on samoissa kuin esim. Suomessa. En maksaisi täällä ikinä villatakista 400 RMB:tä, mutta Suomessa maksoin helposti 40€. Omituinen on ihmisluonto...mutta kerrankin elämässä minä elän nuukasti - se on jo jotain! :)

Ihmismäärästä päätellen Disney-kauppa on kova juttu.
Niin juu, kävin tosissaan suurella shoppausreissulla ja taksimatkojen lisäksi kulutin huikeat 1,5€. Ostin sillä summalla kameralle uuden suloisen kissapussukan. Mutta mulla oli kivaa, kerrankin tuntui ihan hauskalta tallustella kaikkien tuijotettavana ja ihmeteltävänä. Kävelin siinä Chunxi Lu:lla kaikessa rauhassa, kun yhtäkkiä huomasin poliiseja partioimassa korokkeilla. On ihan normaalia, että Chengdussa näkee paljon poliiseja julkisilla paikoilla. Ilmeisesti näin yritetään ennaltaehkäistä kaikenlaisia konflikteja, sillä ihmisiä on niin paljon että mellakka voisi syntyä sekunnissa. Keskustassa marssii myös paljon sotilaita... Tänään kuitenkin yksi poliiseista katsoi tuimasti minuun ja huusi sitten selvällä englannilla "no smoking!". Minä säikähdin ihan oikeasti, tiputin tupakan äkkiä maahan ja jäin tuijottamaan poliisia säikähtäneen jäniksen näköisenä, sillä seuraavaksi se purskahti nauruun ja hohotti kippurassa. Damn, sehän vaan juksasi laowaita! :D

Illalla testasin viimein meidän kuntosalin. Tuolla meidän talojen respan alla on sisäuima-allas (joka tosin nyt on korjauksessa ja vain luoja tietää, milloin sinne saadaan taas vettä...) ja kuntosali - miten sattuikaan, että kahteen minun lempparilajiin löytyy tilat omalta asuinalueelta! Minun tarvitsee vain kipaista pihan poikki ja olen salilla. Se on vieläpä ihan hyvin varusteltu ja kuuleman mukaan siellä ei edes juuri käy porukkaa. Nyt tiedän, mitä teen iltaisin. :)

Vierekkäin kaksi kiinalaista ravintolaa...tästä syystä sanon niitä autotalleiksi. :)

2 Response to ""No smoking!""

  1. Unknown says:
    16. maaliskuuta 2011 klo 18.11

    Josefina, täälläkin - kotiseudulla - kysytään ensimmäisenä, kenen tyttö. Sen jälkeen lähdetään etsimään yhteistä sukulaista (myös avioliittojen kautta). Jos sellaista ei löydy, niin jotain ystävää, tuttua, joka on ainakin käynyt sukulaisten läheisyydessä, ainakin jonkun... Perusoletus on, että jokaisella on paikka ja yhteys siihen täytyy etsiä hetimiten. Vierasheimoiset sanoo, mitä sanoo! (Kerrakin keräilin tavaroitani junassa, ja ennen kuin olimme asemalaiturilla olimme selvittäneet "yhdistävän paikan" toisen junasta poistujan kanssa. Tosin meilla oli yhteinen kielikin. - Mie olin jo huolissani, kun en löytänyt kirjoituksiasi viikonloppuna. Japanin järistys ja tsunamin tuhot ovat täällä "ilmassa" eli viestimissä kokoaikaisesti esillä, ja ydinvoimalan kohtalo.

  2. Josca says:
    16. maaliskuuta 2011 klo 18.52

    Ei huolta, olin vaan laiska kirjottelemaan viikonloppuna! Meillä ei pitäis olla mitään hätää sen Japanin suhteen täällä, tuulet puhaltaa sopivasti eri suuntaan niin ettei tule ydinhuurut Kiinaan. Ja se Kiinankin järistys iski onneks viereiseen maakuntaan...

Lähetä kommentti