Pingviinejä, jääkarhuja ja kiinalainen nakki

Minut on kyllä kovin helppo pitää tyytyväisenä - ei tarvitse kuin viedä johonkin, missä on eläimiä! Chengdu on hyvä paikka kaltaiselleni kroonisesta eläinikävästä kärsivälle (etenkin nyt kun poden vierotusoireita kahdesta possusta, jotka myös Elviksenä ja Lempinä tunnetaan), sillä täältä löytyy harvinaisia pandoja ja ties mitä mönkiäisiä. Tänään päätettiin lähteä Polar Ocean Worldiin, jossa pääsisi näkemään pieniä pulleita pinguja ja hirmuisia jääkarhuja. :)

Ja koska Kiinassa ei mikään suju noin vain suitsait sukkelaan, törmättiin tietenkin heti pieneen probleemaan... Paikka on liian kaukana keskustasta näkyäkseen kartalla, mutta osoite pitäisi pystyä kuitenkin kertomaan taksikuskille. Osoite löytyi netistä ihan hienosti, mutta se pitäisi saada näytettyä kiinalaisin merkein, sillä ei ole mitään takuuta että taksikuski osaisi lukea osoitteen pinyinillä (eli sanoin kirjoitettuna). Tulostinta meiltä ei löydy, joten ei muuta kuin meikäläisen alkeelliset kiinan taidot testiin ja osoitetta kirjoittamaan! Jäljensin pitkät pätkät käsittämättömiä harakanvarpaita, eikä minulla ollut pienintäkään käsitystä saako kiinalainen niistä mitään selvää. Päätimme kuitenkin koittaa minun tekemän lapun avulla ja kas kummaa: kuski luki kirjoittamani osoitteen kiinaksi ja ei muuta kun let´s go!!  Jotta pystyisin jotenkin kuvailemaan tämän tehtävän vaikeutta, tässä näytille paikan nimi kiinalaisin merkein: 成都海昌极地海洋世界 ja osoite: 华阳镇天府大道南段2037号. Olen siis melko etevä! ;)

Pinguja!
Polar Ocean World oli paikkana ihana, ylläri! Siellä oli haita, ihanan värikkäitä ja eksoottisia kaloja, meritähtiä, niitä suloisia pieniä pingviinejä, kilpikonnia, merileijonia ja yksi mursukin, delfiinejä, jääkarhuja ja tietenkin kiinalaisia. Saimme taas melkein yhtä paljon hupia näistä kiinalaisista kuin itse eläimistä tai paikasta. :D Sisäänpääsyn hinnalla sai mellastaa mielin määrin, joten päätettiin lähteä katsomaan delfiiniesitystä. Niin oli päättänyt muutama tuhat kiinalaistakin... Esitys oli merkitty alkavaksi 14.00, joten me suomalaisina olimme paikalla jo kymmenen minuuttia etuajassa - aivan turhaan, jouduimme vaan kiinalaiseen jonoon. Jos jokin asia on täällä suorastaan ketuttavaa, niin kiinalaisten kanssa jonottaminen; ne tunkeleivat ja kiljuvat ja huutavat ja tunkevat lisää ja livahtavat eteesi heti jos annat siihen sentinkin raon. Täällä ei tunneta minkäänlaisia käytössääntöjä jonotuksen suhteen!

Jonotimme porttien takana ja eiköhän jo eturivin porukka rynkyttänyt innoissaan lukkoja päästäkseen sisään. Sitten se katastrofi vasta syntyikin kun ne portit viimein avattiin! Minä meinasin jo ihan hätääntyä, kun tuhannet kiinalaisit lähtivät kiljuen rynnimään ja juoksemaan kohti katsomoa. Meno oli suoraan kuin viidakosta ja me epäiltiin hetki, että a) katsomossa ei varmaan ole istumapaikkoja kaikille b) etteivät kaikki mahdu sisään c) mitä tahansa, mikä selittäisi hullun ryntäyksen. Ei onneksi jääty jalkoihin ja kun päästiin katsomoon asti, me huomattiin että hyvinhän sinne mahtuu - ei mitään hajua miksi nämä eräät juoksivat kuin hullut. :D Tuntemattomia ovat kiinalaisten ajatukset.

Show oli hauska ja vielä hauskempaa oli seurata, mitä nämä keltaiset kaverit puuhailivat. Joka kerta kun delfiini ui lähemmäs reunaa, pari viirusilmäistä tenavaa kerkesi juoksemaan reunan luo ja joku juoksi perään onkimaan minikiinalaiset takaisin, mutta niillä oli siinä vaiheessa melkein jo toinen jalka altaassa. Samalla tavoin aikuiset livahtivat reunan viereen räpsimään kuvia ja järjestysmiehet vaan noukkivat niitä kauemmas vedestä. Niin muuten, se esityshän alkoi vasta sitten puolen tunnin kuluttua ilmoitetusta ajasta... Sen verran kesti päästää sisään muutama tuhat paikallista ja kaksi suomalaista. Syy on melkein aina sama, kun jokin on aikataulusta myöhässä - kiinalaisia lastataan vielä paikalle.


Delfiinishow ja kiinalainen kersa taas reunalla...


Murmuurr.
En ole juurikaan edistynyt lihanmaistelussa, joten tänään oli taas aika rikkoa rajoja. Ruokavaihtoehtoina oli kioskissa hodari tai popkornit....joten minä söin kiinalaisen nakin! Kyllä vain, nakkeja myytiin hot dogin nimellä, niistä nyt vain puuttui se sämpylä. Ja jälleen kerran loistava esimerkki omituisista jutuista: ostimme janoissamme appelsiinimehua ja hämmästys oli suuri, kun huomasimme mehun olevan kuumaa. Että tuota mitäh, kuumaa mehua kuumana päivänä?? Ei voi aina ymmärtää...

Meille on muuten muodostunut täällä yksi erittäin kuvaava ja usein toistuva sanonta, josta voi vähän päätellä millaista sirkusmenoa elämä näiden paikallisten kanssa on. Anteeksi ruma sana, mutta hyvin usein joutuu toteamaan että "voi v*tun kiinalaiset...". Ne ovat aina teillä, aina häsyämässä, metelöimässä, tekemässä kaikkea mihin pohjoismaalainen väsyy nopeasti. Ocean World oli esimerkiksi täynnä lappuja "Don´t tap the glass!" eli "Älä taputa lasia!" - ja mitä tekee kiinalainen?? No tietenkin läpyttää ja taputtaa täysillä kaikkia laseja. :)

0 Response to "Pingviinejä, jääkarhuja ja kiinalainen nakki"

Lähetä kommentti