"Ear cleaning!"

Sortsit, olen taas laiminlyönyt reissublogia!

Sunnuntaina me keksittiin lähteä katsomaan niitä munkkeja niiden temppeliin. Chengdusta löytyy parikin toimivaa temppeliä ja toinen sijaitsee ihan keskellä kaupunkia. Mietin aiemmin, että miten munkit voivat keskittyä meditoimaan ja mietiskelemään keskellä miljoonakaupunkia ja vieläpä meluisassa Kiinassa... No temppelipä olikin lähinnä turistinähtävyys (varmaan kiinalaisia turisteja varten, länsimaisia turisteja kun täällä ei ole - en laske meitäkään turisteiksi, kun asumme täällä)!

Olin odottanut tohkeissani näkeväni ihka oikean buddhalaisen munkin punaisessa tai oranssissa kaavussaan istumassa hankalassa meditaatioasennossa ja miettimässä loputtomia kysymyksiä, mutta enpä nähnyt kuin portit valtavalle temppelialueelle ja sisäänpääsynhinnan 60 RMB. Hmmm. Hinta on Kiinan tasolla järkyttävän kallis. Hmmm. Pitäisikö siitä maksaa, että näkee oikeita hengellisiä munkkeja? Tämä ei ollutkaan ihan sitä, mitä oltiin hakemassa, joten poikettiinkin temppelialueen vieressä sijaitsevalle mielenkiintoiselle kadulle - katu oli nimittäin rakennettu ihanan vanhaan kiinalaiseen tyyliin paperilyhtyineen, suippokattoineen ja pikkuiruisine kojuineen. Taattua turistilaatua, mutta markkinakatu onkin tyystin eri asia kuin temppeli. :)

Markkinakatu.

Seikkailimme siellä tsiljoonan kiinalaisen kanssa ja törmättiin viimeinkin niihin ammattimaisiin korvankaivajiin! Yhden rakennuksen edessä hääri valkotakkisia miehiä ja kun pysähdyimme katsomaan, mitä siellä oikein tapahtuu, yksi heistä huusi meille "ear cleaning!!" ja heilutteli ilmassa kenkälusikan näköistä metallihärveliä. No thanks, mutta oli pakko jäädä katsomaan miten homma oikein tapahtuu: kiinalainen vaan penkkiin ja valkotakkinen setä alkoi kaivella sen korvia sillä kenkälusikallaan. :D Harmi kun en ehtinyt saada kuvaa tästä...

Näkymä samaiselta kadulta.

Kiinalaisilla on tapana nakertaa koko ajan jotakin ja täällä onkin joka puolella paljon pieniä katukeittiöitä ja kioskeja, joista voi ostaa mitä erinäisempiä "snackseja". Nämä kiinalaisten pikku välipalat ovat kuitenkin niin erikoisia, etten ihan vähällä maistaisi... Tuolla markkinakadulla joka toisella oli käsissään kokonainen grillattu lintu, johon on työnnetty tikku -  ja kiinalaiset vaan jyrsivät tyytyväisinä sitä tikussa siivet suorina sojottavaa otusta kuin tikkaria...Tarjolla olisi ollut myös isoista nököhampaista päätellen jonkin jyrsijän grillattua päätä. Kenties myyrän? Saan melkein vilunväristyksiä näistä "välipaloista".

Kiinalaisia onnenamuletteja.


Pandakauppa.

Tämän kultuurikokemuksen jälkeen lähdettiin keskustaan shoppailemaan ja meillä kävikin hyvä flaksi! Paikallisen urheiluvaatemerkin liikkeessä oli nimittäin loppuunmyynti. Suomessa en löydä loppuunmyynneistä yleensä mitään, sillä jäljellä on joko pikkuruisia tai valtavan suuri kokoja. Sama homma Kiinassa, jäljellä oli kaikkea koossa XL tai enemmän - mutta hei, mehän ollaan täällä länkkäreinä kokoa XL! Joten ei muuta kun jumppapaitaa messiin halvalla hinnalla. Muut shoppaukset eivät oikein onnistuneet...täältä kun ei ole kovin helppoa löytää haluamaansa vaatetta oikeassa koossa tai pituudessa.

Vakoilin äsken parvekkeella, kun huomasin että meidän portinvartijat seisoivat riveissä käsi lipassa tuolla koriskentällä, joka näkyy suoraan meidän partsilta. Ehkä niitä koulutettiin? Joskus nimittäin vartijat seisovat porteilla kunniakujassa ja vetävät käden lippaan, kun kävelen luimistellen niiden välistä. :D En tiedä käykö täällä Waterfrontissa joskus niin arvovaltaisia vieraita vai mitä täällä tapahtuu.

Portinvartijat koulutuksessa. Klikkaamalla kuvaa näkyy paremmin.

1 Response to ""Ear cleaning!""

  1. Anonyymi Says:
    10. huhtikuuta 2011 klo 13.52

    Anteeks myöhäsestä kommentista, mutta temppeleissä saa sikausein opiskelija-alennukset vaikkei siitä missään lukiskaan mitään mainintaa. Kannattaa aina kokeilla. Yleensä länkkäriltä kelpaa vähän mikä tahansa opiskelijakortin näkönen (varsinkin jos kiinantaidot riittää sanomaan että opiskelija muttei paljon muuhun) eli miehelle voi yrittää kuvallisella kelakortilla jos sellanen osu mukaan.

Lähetä kommentti