"Do you feel angry?"

No worries mate! Kuten ne tuppaa tuolla Australiassa sanomaan. Chengdu on tosin niin kylmä, että mulla roikkuu jääpuikot nenästä... Mutta muuten asiat on paremmin kun eilen. :)

Käväisin tänään kylästelemässä toisen suomalaisen komennusvaimokkeen luona tuolla vähän etelämpänä ja hyvää teki. Suomeahan minä puhun täällä muutenkin paljon, kun on mies messissä (tai vissiin minä olen paremminkin sen mukana), mutta on se silti iso mukavuuslisä kun voi kaveerata omalla kielellä. Chengdun eteläpuoli on muuten selvästi tyylikkäämpää ja kenties myös varakkaampaa aluetta kuin tämä meidän... Vaikka lähempänä kaupungin keskustaa ollaankin. Siellä on huikea määrä shoppailumahdollisuuksia ja talot ja jopa kadut ovat paremmassa hapessa. Waterfront on erittäin hienoa aluetta, mutta esim. meidän parvekkeelta näkyy sellaisia röttelöitä ettette uskoisi silmiänne!

Reissullani oli toinenkin tarkoitusperä: olen nimittäin nainen ja joissakin asioissa vähän turhamainen. Olen koko tämän ajan täällä vaaninut kynsipaikkoja sillä silmällä, josko niissä tehtäisiin rakennekynsiä. Minua vähän varoiteltiin etukäteen, ettei Kiinassa juurikaan tehdä sellaisia. Täältä löytyy kyllä paljon pikkuisia koppeja, joissa omat kynnet maalataan ja koristellaan kauniisti, mutta sellaista paikkaa varten pitäisi ensin olla ne omat kynnet... Mulla on varmaan joku jyrsijä käynyt syömässä nuo kynnet, joten tarvitsen vähän lisukkeita mukaan. Kuulin että etelämpänä saattaisi rakennekynsiä saada (varmaan koska alueella asuu paljon länkkäreitä), joten ei muuta kuin etsimään!

Löydettiinkin heti pari potentiaalista paikkaa ja valitsin edullisimman. Suloisessa putiikissa minut istutettiin penkkiin ja kynsieni kimppuun kävikin nuori mies. Mjaa, no eipä se mitään, se on kai kovin tavallista täällä. Kiinassa (kuten muuallakin Aasiassa) parhaat kampaajat sun muut kauneudenhoitajat ovat juurikin näitä nuoria miehiä. Olen Suomessa tottunut siihen, että koko helahoito alusta loppuun vie noin puolitoista tuntia ja odottelin jotain samanmoista tänään.... Osuin jälleen kerran arviossani väärään, sillä heppu oli puolessatoista tunnissa vasta viilannut kynteni. Onneksi mulla sattuu olemaan ylimääräistä aikaa. Ja onneksi yksi paikan tytöistä puhui vähän englantia, niin saatoin kysellä jatkuvasti, että mitäs ihmettä NYT tapahtuu - poika nimittäin työsti kynnet niin omituisin keinoin, etten ole vielä ikinä nähnyt. :D Ajattelin kuitenkin luottaa kiinalaisiin, vaikka kynsistäni roikkui välillä ties mitä lerpakkeita.

Hauskaa oli, kun yksi työntekijä tuli tarjoamaan minulle tyttötupakkaa - niitä ohuita, pitkiä savukkeita. Savukeaski jätettiin minun viereeni ja polttelin siinä tuntien kuluessa kaikessa rauhassa ja kerroin samalla, että minun kotimaassani sisällä tupakointi on lähes poikkeuksetta laitonta. Kiinalaiset olivat silmät ymmyrkäisinä: "miksi ihmeessä??". Kynsiäni oli nyherretty varmaan kolmisen tuntia, kun kieliä puhuva tyttö tuli kysymään minulta "do you feel angry?". Tuota mitäs nyt, miksikäs minä vihainen olisin? Kun olen istunut siellä niin kauan. No niin tietysti olen, mutta ei mulla mitään tarvetta oo vihanen olla... Jaa että "do you feel hungry?". :D Ja jos kiinalainen kysyy, niin tottakai olen. Kamalan nälkäinen. En vaan arvannut, että kohta sieltä tuo lähetti työntekijöille iltaruokaa. Ja mulle kanssa! En tiedä, mitä söin mutta söin kun tarjottiin. :) Sangen pätevää palvelua sanoisin.

Kyllä kiinalaiset osaa.
Lopulta mulla meni kynsisalongissa 4,5h. Joissakin asioissa kiinalaiset kun eivät kiirehdi... Menin liikkeeseen viiden maissa ja yhdeksän aikoihin kysäisin muka muuten vain, että mihinkäs aikaa he yleensä sulkevat. Heppu hymyili innoissaan ja vastasi, että vasta kymmeneltä! Vielä on aikaa! Huoh. Mutta olen oikein tyytyväinen lopputulokseen, tarjottuihin savukkeisiin ja iltaruokaan. Menen varmasti uudelleenkin. :) Hinta on kallis kiinan hintatasolla, mutta vain puolet Suomen tasolla. Joten no worries!

2 Response to ""Do you feel angry?""

  1. Unknown says:
    24. maaliskuuta 2011 klo 0.45

    Ai, että istuit niin monta tuntia paikallasi? Tyytyväisenä; hyvä niin, että sait lepohetken. Kirsti

  2. Josca says:
    24. maaliskuuta 2011 klo 13.39

    Istuin ja vieläpä hiljaa, kun puhuin liian nopeaa enkkua niiden korville. :) Oikeen rentouttava reissu.

Lähetä kommentti