Too much food

Hei kaikki nassukat! Tällä neitillä meinaa unohtua bloggaaminen, how´s that possible?? Yleensä mulla on liikaa asiaa, mutta kerrankin näin päin.

Tekisi mieli sanoa, että Chengdussa on alkanut kesä sillä lämpöä saatiin jo tänään kolmenkympin verran - mutta valitettavasti tämä ei ole vielä kesä...tämä on vasta alkua. Onhan se ihanaa, kun voi huhtikuussa viettää suomalaista kesää ja ulkona pärjää mahdollisimman vähillä kuteilla (voin jopa pitää niitä uusia arskojakin!), mutta kyllä mua samalla hirvittää se vielä tuloillaan oleva kesä. Se tuntuu täällä varmaankin melko lailla ihan oikealta saunalta, sillä on kuuma - painotan sanaa KUUMA - ja samaan aikaan niin kosteaa, että iholla tuntuu olevan koko ajan märkä rätti. Tervetuloa siis hikipää ja muut kaksoispersoonani! Tänään jo hikoilin kaikki meikit naamastani kun hiihtelin illan ostoksilla (enkä edes ostanut mitään, mikä minua vaivaa?), mutta nautin silti kun aurinko paistaa lähes kirkkaalta taivaalta joten yritän olla valittamatta. :)

Viikonloppuna käytiin almost supisuomalaisissa tupareissa jahtaamassa pääsiäismunia ja Tsingtao-olutta (jota on muuten erinomaista ja jota saa myös Suomesta - maistakaa ihmeessä). On se vaan mukavaa kaiken tämän kiinalaisuuden keskellä tavata muita finskejä, voin kertoa. Ja kuten tapoihin meillä kuuluu, iltahan jatkui sitten pitkälle yöhön mukavan länkkäribaarin kautta ja sunnuntai meni sitten tästä koettelemuksesta toipuessa. Ei vissiin tällä iällä pitäisi enää juhlia kovin villisti, kun palautuminen on aina vaan hankalampaa....

Törmättiin tuossa viikonlopun aikana muutamaankin otteeseen kiinalaisten ihastuttavaan kykyyn sanoa kohteliaasti jotain, joka meillä kuulostaisi melko pahasti loukkaukselta. Mentiin perjantaina syömään Grandma´s kitcheniin, hyvää länkkäriravinteliin joka löydettiin joku viikko sitten ja tilattiin ihan normisetti sapuskaa meille. Tarjoilija otti tilauksen ja alkoi sitten rutistella epäilyttävästi kulmiaan...mietin jo mikä meni pieleen, mutta pian se tulikin sieltä: "I think this is too much food for you two". No kiitos! Kiinalainen tarjoilija varmaan halusi vain olla avulias ja kertoa, ettei usko meidän jaksavan syödä kaikkea, mutta kyllä se melko nololta tuntuu kuulla että te läskit tilasitte nyt vuoden ruokamäärän kerralla. :D Ja kyllä, pyysimme kohteliaasti josko saisimme kuitenkin kaiken tilaamamme. ;)

Jotenkin kummallisesti sama homma toistui eilen, kun paineltiin rapuloissamme ja yhden suomalaisen tutun kera PizzaHutiin ja tilattiin kolme isoa pizzaa. Sehän on aivan normaalia tilata jokaiselle oma pizza, eiks jeh? No tällä kertaa tarjoilija otti tilauksen mukisematta, mutta palasi pian takaisin... ja kysyi varovasti, että ihanko oikeasti kolme isoa pizzaa? Eikö kuitenkin vain kaksi? Tai edes pieniä? :D Ei, ei missään nimessä koska me ollaan suomalaisia ja meillä on nälkä! Ja sitten lopulta kun ne pizzat tulivat pöytään, me jaksettiin syödä satsista vain puolet....hupsista. Mutta saatiinpa siis vielä illaksi kunnon pizzakasa! Pienet kiinalaiset miettii varmaan ihan kauhuissaan miten me voidaan syödä niin paljon. Well, se on helppoa kun sen osaa!

Näillä helteillä on taivaallista käydä loiskimassa meidän überkylmässä uima-altaassa, mutta on siellä kyllä aina vietävästi kiinalaisia ja allas ei ole mikään valtaisa. En tiennytkään mimmoista uimarikansaa nämä ovat! Siellä me aina kroolataan hiki (uima)hatussa - kymmenen kiinalaista ja yksi suomalainen. Onneksi (anteeksi, en tiedä voiko näin sanoa) allas on liian syvä lapsille, sillä ainakin kuntosali on kiinalaisten mielestä loistava lasten leikkipaikka. On aivan normaalia, että vanhemmat (tai isovanhemmat) tuovat sen punaposkisen ja kuolaa valuvan Petterinsä vähän tepastelemaan juoksumatolla ja kilisyttelemään painoja. Mitä sitä suotta hiekkalaatikolle tai keinuihin menemään. :)

2 Response to "Too much food"

  1. Maija says:
    26. huhtikuuta 2011 klo 0.40

    Mainion kuulosta meininkiä sielläpäin maailmaa! Ja ihan erilaisen oloista ku vaikkapa Japanissa, missä oon ite majaillu. Oon alottamassa kohta kesäyliopiston kiinan kielen kurssia, niin on kiinnostus heränny pikkuhiljaa itse Kiinaakin ja sen kulttuuria kohtaan. Kirjotat tosi hyvin, hauska lukea sun elämästäs siellä!:D

  2. Josca says:
    26. huhtikuuta 2011 klo 12.03

    Oon kuullu, että Japani ja Kiina on toistensa vastakohtia - siitä päätellen japanilaiset on aivan ihania! :D

Lähetä kommentti