"Ja nyt koita irrottaa sielu ruumiista"

Ni hao!

Tähän viikonloppuun on mahtunut vaikka ja mitä. Olen mm. juoksennellut kiinalaisissa apteekeissa kyselemässä lääkettä ikävään ja kovin henkilökohtaiseen vaivaan... Ja nyt varmasti puoli Kiinaa tietää, että sillä punatukkaisella omituisella otuksella on vatsavaivoja! Hih, kyllä! Me kuultiin, kun se oli apteekissa! Apteekissa asioiminen ei ole Kiinassa ihan läpihuutojuttu (hmm, mikäpä olisi), sillä länsimaisia lääkkeitä ei juurikaan ole ja mitään ei pysty itse ostamaan ellei osaa kiinalaisia merkkejä. Joten ei auta kuin näyttää puhelimen sanakirjasta pari ongelmaa kuvaavaa termiä ja seistä taas kerran odottamassa onnettoman pihalla kaikesta... Pian kiinalaiset ovat jo raahanneet kadulta sisään nuoren paikallisen miehen tulkkaamaan mulle, kuinka vatsalääketä käytetään. Ja poika kailottaa minulle innoissaan "you take five pills in one day, five!". Voi kiitos, eiköhän nyt se naapurin kuuro pappakin tiedä mikä laowaita vaivaa. :)

Kiinalaiset muuten hoitavat kaikkea siemenillä. Jaa korvasärkyä? Pannaan sinne siemeniä. Vatsa ei toimi? Syö siemeniä. Jalka poikki? Hierotaan siihen siemeniä. Flunssaa? Ota lisää siemeniä! Olen popsinut täällä kaikkiin vaivoihin kiinalaisia siemeniä, eikä mulla ole pienintäkään aavistusta mitä olen syönyt. Mutta joka kerta olen lopulta parantunut - johtui se sitten siemenistä tai ei.


Perjantaina nassuteltiin kakkua synttärien kunniaksi, lauantaina lähdettiin tsekkaamaan Chengdu Zoo. Eläintarhasta löytyi ötökkä jos toinenkin ja karvaisia nallukoita, mutta eihän se paikka kovin hehkeä ollut... Eläimet asuvat todella ahtaasti ja ne on oikeastaan aina lukittu "esille" niin etteivät ne pääse pesäkoppiin piiloon. Tiikerit ja leopardit makoilevat betoniyksiöissä hupinaan yksi puupölli. Voihan rämpylä sanon minä. Mutta okei, oli siellä ihan valloittava virtahepo! Isoa kaveria olisi päässyt ruokkimaankin kymmenellä rämpylällä, mutta ihme kyllä jätin homman väliin! Ja kiinalaiset - ne nyt käyttäytyvät aina omalla tutulla tyylillään. Ne taputtavat ja paukuttavat laseja nyrkein (kyllä, aikuiset etenkin) ja viskelevät eläimille kaikkea naposteltavaa purkasta sipseihin. On se mukavaa kun yhdellä kansalla on ihan omat pelisäännöt paikassa kuin paikassa. :)

Virtahepo sapuskoi.
Kiinalaisten mielestä myös kameleita sai ruokkia.

Launtai-iltana sisäistettiin paikallinen kulttuuri oikein kunnolla ja käytiin huutamassa julkisella paikalla. Kyllä! Me ollaan kuunneltu jo pitkä tovi kiinalaisten möykkäämistä aivan hiljaa, joten jo oli meidän aikakin availla äänijänteitä. Mentiin ravintolaan ja pistettiin ihan perinteinen huutomatsi pystyyn. Meidät tuntevat tietääkin, että se on ihan normaalia tapella niska limassa ja vähän huutaa - ei mitenkään oudoksumisen arvoista. Jostain syystä kiinalaiset kuitenkin tuijottivat meitä suut auki. Höh. En ymmärrä miksi, sillä kaikkihan täällä huutaa. Tosi outoa. Sen yhden kerran kun ulkomaalaiset pitävät älämölöä, kiinalaiset katsovat kauhusta kalpeina. Aina ei voi ymmärtää. ;)

Tänään oli vuorossa kunnon hemmottelusetti! Kaiken kruunasi se, että sisäuima-allas on vihdoin kunnossa ja minä pääsin sinne loiskimaan ja polskimaan! Mikään ei ole parempaa kuin polkea ensin hikisenä kuntopyörää ja molskahtaa sen jälkeen kylmään altaaseen....ah, taivaallista. Saatan muuttaa osoitteeni altaaseen, harkitsen vielä asiaa. Ja enpä ole muuten koskaan joutunut käyttämään oikeaa uimalakkia, mutta nytpä tuli sekin huvi testattua - se kun on ehdottomasti pakollinen täällä. Kiinalaiset saattavat yhtäkkiä olla hirveän tarkkoja jostain tällaisesta, mutta tehdä heti perään jotain joka saa meidän hygieniakäsityksen tuntumaan hysteeriseltä. You never know ja sehän se hauskaa onkin!

Uiskentelun jälkeen mentiin huvikseen kampaamoon hiustenpesulle ja hierontaan ja leikkautettiin samalla sitten karvatkin lyhyemmiksi. Koko kahden hengen lysti kun kustantaa n. 30 rämpylää eli 3 €. Noina maksuhetkinä Kiinaa ei voi kuin rakastaa. :) Kampaamon jälkeen pääsin kauan odotettuun hierontaan. Täällä on joka kadunkulmassa hierontapaikkoja ja olen jo pitkään kinunnut päästä sellaiseen. Nyt sain hyvällä synttäritekosyyllä raahattua Juhan messiin. Ihmettelin vain kovasti, kun Juha tuntui etukäteen pelkäävän hierontaa, hän kun on testannut sellaista aiemminkin täällä. Mikäs siinä nyt niin kamalaa voi olla?? Well, kyllä siinä vaan voi. :D

Ensin meidät kiikutettiin omaan huoneeseen ja paikalle kannettiin kaksi sankoa täynnä tulikuumaa vettä. Ei muuta kuin jalat sinne kiehumaan ja kiinalaiset tarttuivat meidän hartioihin. Hieronta oli kieltämättä melko voimakasta (lievästi ilmaistuna) ja erikoista kaikkine nykimisineen ja repimisineen. Välillä mietittiin mahtaako ne tehdä meistä soppalihaa irrottelemalla lihaa luista ja keittämällä jalkoja... Kun selkä saatiin käsiteltyä, koitti jalkojen vuoro. Minuakin alkoi vähän hirvittää siinä vaiheessa, kun naapurinojatuolista kuului Juhan neuvo: "koita nyt irrottaa sielu ruumiista". :D Jalkojen ja pohkeiden käsittely oli kaikessa kutittavuudessaan välillä tosi kivualista, joskin minua murjonut poika ei tainnut onneksi olla aivan yhtä voimakas kun Juhaa nujertanut palkkasoturin vahvuinen nainen. Oli oikein rentouttavaa kuunnella kun vieressä huudettiin kivusta. :) Koko setti kesti 100 minuuttia ja maksoi 55 rämpylää per nassu. Ei hullumpaa! Kyllä minä haluan ehdottomasti uudelleen vähän kitumaan! En vain tiedä kenen kanssa, tuo insinööri kun taitaa saanut olla tarpeekseen sielun irrottamisesta...

Ihme tapahtui.
Ainiin, lauantaina näin jotain todella spesiaalia! Olin odottanut sitä tarkalleen sanoen 59 päivää.... nimittäin sinistä taivasta! Ja lauantaina näin vihdoin pienen kaistaleen kirkasta, pilvetöntä taivasta. Ah! Ei nyt oteta huomioon sitä, että kaistale oli todellakin vain pieni ja heti tummien pilvien vieressä, tai sitä että näkymä kesti vain sen hetken - se oli kuitenkin taivas.

0 Response to ""Ja nyt koita irrottaa sielu ruumiista""

Lähetä kommentti