Lihansyöjien parhaimmistoa

Ni hao!

Terveisiä Deyangista! Täällä sitä vaan rouskutellaan ankannahkaa ja sianaivoja. Pääsin siis vihdoin ja viimein vähän tuulettumaan ja pois kotoa! Älkää luulko väärin - Chengdu on loistopaikka, mutta jos siellä kökkii yli kaksi kuukautta samoissa nurkissa niin mikä tahansa paikka alkaa kuulostaa houkuttelevalta. Kuten esimerkiksi tämä Deyang, joka on Chengdun naapurikaupunki ja jossa tuo insinööri työskentelee. Olen himoinnut tänne jo kauan, mutta rähmä vain kun tässä maassa ei pysty ostamaan edes bussilippua ilman kielitaitoa....saati sitten että onnistuisi hyppäämään oikeaan bussiin oikeaan aikaan. Niin tai näin, minun piti siis vaania sopivaa hetkeä hypätä noiden autonkuljettajan kyytiin ja viimeinkin eilen se hetki koitti!

Mulle kerrottiin etukäteen, että Deyangissa ei sitten ole yhtään mitään, ei siis yhtikäs mitään nähtävää tai koettavaa. Tämä on Kiinan mittakaavassa ihan kamalan pieni kaupunki (sellainen kärpäsen kakka kartalla), mutta asuu täällä kuitenkin lähes saman verran porukkaa kuin koko Suomessa. :D Eron Chengduun huomaa kyllä heti, sillä täällä on tilaa liikkua eikä joka puolelta hyökkäile aina vaan uusia kiinalaisia. Liikenne sujuu ja ruuhkia ei ole vielä näkynyt - ihmeellistä! Yksi pieni pulma täällä kyllä on... Täällä ei ole totuttu sitäkään vähää länkkäreihin kuin tuolla suurkaupungissa.

Deyangissa on paaaljon enemmän ihania riksoja ku meillä!
Olin tänään päivän kaupungilla itsekseni ja aiheutin varmasti pari riksakolaria ja hengenahdistusta monille. Voi kunpa liioittelisinkin, mutta en! Olen varma että nämä ihmiset tuijottavat minut vielä puhki. Voitte kuvitella kuinka kiusalliselta tuntuu, kun kadulla lapset juoksevat perässä ja huutelevat "hello laowai!" ja kiinalaiset ihan pokkana nauravat minulle osoitellen samalla kuin jotain omituista ja huvittavaa näkyä. En tiedä miten päin olisin kun joka puolella joku kuiskii kaverille, että katsos tuota möhköfanttia... Pelastauduin kolmen tunnin jälkeen sisälle ja päätin säästää loput kiertelyt huomiselle, kun jaksan taas paremmin edustaa ja vilkutella ihmisille. :)

Nyt on kuulkaas parissa päivässä tutustuttu kiinalaiseen kulinarismiin ihan pohjia myöten. Eilen minut vietiin maistamaan Pekingin ankkaa....minut, joka en syönyt Suomessa mitään muuta kuin kanaa ja kalaa kymmenen viime vuotta. Ankka kuului ennen ehdottomaan ei listaan, mutta siellä minä kuulkaa eilen vaan narskutin Akua minkä kerkesin! Ankka tarjoillaan palasina, joissa on enimmäkseen rapeaa nahkaa (yhyy, ankkaparka...) ja vähän lihaa. Nämä palaset kääritään lettusen sisälle makean kastikkeen ja vihannesten kera ja voilà! Ja tiedättekös - se oli oikeastaan aika hyvää. :) Kunhan yritän kuumeisesti olla ajattelematta rannalla vaappuvaa paksua ankkaa... Kwaaak.


Hotpot. Keskellä miun lastenallas ilman chiliä.
Tänään oli vuorossa hotpot. Meidän kotinurkiltakin löytyy sen miljoona hotpotraflaa ja olen kuullut siitä paljon, mutta pitihän sekin nyt sitten kokea samaan syssyyn. Hotpotin idea on simppeli ja hauska: keskelle pöytää laitetaan valtava kulho täynnä tulista nestettä, sen jälkeen pöytään kannetaan raakoja lihoja ja kasviksia ja kaikki dumapataan itse vuorotellen nesteeseen kiehumaan. Sitä mukaa kun sapuska on valmista sitä aletaan kaivella nesteen seasta suihin - yksinkertaista! Hotpotteja on eri vahvuisia, sillä kiinalaiset (ja etenkin sichuanilaiset) pystyvät vetämään aivan uskomattoman tulista ruokaa. Länkkäreitä varten mennään yleensä vähän miedommalla asteella, mutta tänään ihan vain minua varten oli keskellä oma pieni "lastenallas" ilman mausteita. :D

Saiskos olla raakaa aivoa?
Ja mitäs sitä sitten syötiin? Erilaisia makkaroita, lihoja, lihapullia, kasviksia....ja naudan vatsalaukkua. Niin ja ne sianaivot tietysti. Minä todellakin katselin vierestä kun pöytään kannettiin possuparan aivot ja vieläpä söin niitä! Vähän on muuttunut neidillä mieli tuon ruoan suhteen...että varokaa vaan kun pääsen takaisin Suomeen ja popsin nälissäni teidän naapurin possun tai kilpikonnan. :)


Kyllä kiitos!

0 Response to "Lihansyöjien parhaimmistoa"

Lähetä kommentti