Ne ylimääräiset lapset

Minulla on uskomaton kyky hössöttää ja töhöttää joskus niin kovin, että ihan hengästyn. Kysykää vaikka Juhalta, sillä on paljon kokemusta... Mutta nyt on kyllä syytäkin häslätä ja innostua, sillä meneillään on jotakin joka voi tehdä ihmeitä minun tilkkutäkkimäiselle CV:lleni! Täällä päässä maailmaa haudotaan suuria suunnitelmia, mutta kerron niistä paremmin sitten kun on nimet paperissa ja homma selkeä. :)

Riemu kyselee kyllä kerrassaan riemastuttavia kysymyksiä Suomesta ja suomalaisuudesta. Onko normaalia, että suomalaisessa perheessä on kuusi lasta? Hänellä on ilmeisesti ollut suomalainen oppilas, jolta löytyy tällainen määrä muksuja. Kerroin että on se yli keskiarvon, useimmiten suomalaisilla on varmaankin kaksi tai kolme tenavaa. Paljonko te sitten joudutte maksamaan sakkoja ylimääräisistä lapsista? Vastasin ettei meillä ole mitään "ylimääräisiä" lapsia! Niitä saa pyöräytellä mielin määrin. Riemu oli aivan ihastuksissaan tästä uutisesta. :)

Kiinassahan toteutetaan edelleen yhden lapsen politiikkaa, sillä ihmisiä on lievästi sanottuna liikaa... Jos ollaan maaseudulla, jossa kukaan ei jouda valvomaan montako mukeloa se naapurin mamma vääntää, näistä "ylimääräisistä" tenavista ei tarvitse maksella. Ja jos ensimmäinen kersa on tyttö, on suorastaan käsky tehdä toinen ja toivoa kuumeisesti että se olisi poika (poikia tarvitaan palvomaan esi-isiä ja pitämään huolta vanhemmistaan). Kapungeissa suurin osa perheistä on yksilapsisia, mutta halutessaan lisää muksuja voi aina maksaa kunnon rämpyläkasan ja tehdä pari lisää. Tosin tänään kuulin Riemulta minulle aivan uudesta säännöstä: koska Riemu ja hänen miehensä ovat perheidensä ainokaiset, he saavat tehdä kaksi lasta. Arvatkaapa miltä mimmin naama näytti, kun kerroin että suomesta löytyy uskonlahko, joiden perheissä on helposti vaikka 15 tenavaa?

Käytiin myös melko mielenkiintoinen keskustelu Kiinan historiasta. Käytämme yleensä kiinan opiskelussa kuvakortteja, joista minä väännän tuskissani kiinankielisiä lauseita ja tänään kohdalleni sattui sitten kortti rämpylän setelistä. Kiinassa on edelleen joka ikisessä setelissä Mao Zedongin kuva ja niinpä Riemu osoitti puhemies Maon nassua ja kysyi "Zhei shi shei?" eli kuka hän on. Vastasin parhaani mukaan kiinaksi, että toveri Maohan se siinä! Sitten Riemu kysyi mistä tiesin kuka kuvan mies oli.... Niin, mitäpä siihen vastaisi? Minua on neuvottu pysymään mieluiten hiljaa kaikesta Kiinan kulttuurivallankumoukseen liittyvästä täällä paikan päällä, koska kiinalaiset eivät välttämättä tiedä itsekään kaikkea. Eikä ole soveliasta tulla muistuttelemaan historian kauhuista. Niinpä päädyin vastaamaan hyvin diplomaattisesti vain, että olen nähnyt Maon kuvan ennenkin. Seuraavaksi Riemu totesi tyytyväisenä "Yeah, he´s quite famous because he´s the first president of China". Niin....voi kai sen kaverin "kuuluisuuden" niinkin ajatella. Ainakin jos oikein kovasti tahtoo. :)

+31 astetta muuten tänään....aloha, että tää jääkarhu hikoilee!

4 Response to "Ne ylimääräiset lapset"

 1. Hanna says:
  26. huhtikuuta 2011 klo 20.46

  Nahhahhaaa, kiitos jälleen päivän piristämisestä.

  Tuosta Mao-episodista tuli mieleen eräs pohjoiskorealainen, joka oli kehunut Guy Delisleä (sarjakuvapiirtäjä) Karl Marxin tunnistamisesta. Useimmat kapitalistit kun eivät kuulemma Marxia tunne... Pistää miettimään opetetaanko kiinalaisissa ja pohjoiskorealaisissa kouluissa lainkaan historiaa vai eivätkö ne vain tule ajatelleeksi tällaisten asioiden kuuluvan länsimaissa(kin) yleiseen koulusivistykseen...

 2. Anonyymi Says:
  26. huhtikuuta 2011 klo 21.16

  Niistä ylimääräsistä lapsista saa kuulemma myös maksaa eri hintoja riippuen kaupungista: ilmesesti kalleimpia lisälapset on Pekingissä ja Shanghaissa.

 3. Josca says:
  27. huhtikuuta 2011 klo 11.16

  Jep, jokin vuosi sitten sakon määrä oli Pekingissä 6500 euroa. Ei muuten ihan jokaisella kiinalaisella ole tuollaisia rahoja, kun ei ole meilläkään! Varmasti just noi kaupungit yrittää kaikin mahollisin keinoin rajottaa ihmismäärää... Oon kuullut myös, että virallisen kotipaikan (hukou) vaihtaminen Pekingiin tai Shanghaihin on lähes mahdotonta.

 4. Anonyymi Says:
  27. huhtikuuta 2011 klo 13.47

  Maksettuaan sen 6500 euroa on sit sikahauskaa jostain yrittää repiä rahat sen lapsen kasvattamiseen, kun ei sekään ihan halpaa ole...

  Lisäks hukouhan periytyy, että Pekingissä on kiva kun täällä on lapsia jotka on syntyny täällä, mutta jotka ei silti periaatteessa saa käydä koulua täällä, koska kummallakaan lapsen vanhemmista ei ollu Pekingin hukouta.

Lähetä kommentti