Viikon parhaat

Tämä viikko ei nyt mennyt ihan putkeen, sillä jääkarhunpoikanen sairastaa... Johan minä tosin pysyttelin pitkän tovin terveenä, joten kai se oli jo aikakin saada pientä taudintynkää. Mulla ei nyt vaan ole mitään mielenkiintoa olla kipeänä, sillä menetän koko ajan kullanarvoisia hetkiä Kiinan parissa. Hmph! Senpä vuoksi ajattelin piristää itseäni ja teitä listaamalla Viikon parhaat. :) Bongasin tämän haasteen muista blogeista

Viikon paras kiinalainen väärinkäsitys sattui tänään. Aloitin eilen antibiootit ja tänään huomasin ilokseni, että ne eivät taida sopia minulle kovin hyvin. Vietin aamulla melko epämukavan tunnin vessanlattialla pää pöntössä ja tein sitten majan sinne, kun huomasin etten ole ihan äkkiä pääsemässä pois. Siinä pahoinvoinnissa en vain sattunut muistamaan, että ayi käy perjantaisin... Ja sieltähän se meidän topakka siivooja ilmestyi yhtäkkiä rapistelemaan oven taakse ja minä koitin pikaisesti pyyhkiä pahimpia kuolaroiskeita naamastani. Kun ulko-ovi aukesi, huutelin vaan vessasta että "Ni hao!".

Ayi kipitti vessanovelle ja tapitti minua silmät suurina. Hän varmaan huomasi, että oksennusreissulla tässä ollaan, sillä seuraavaksi hän taputteli mahaansa kysyvän näköisenä. Minäkin sitten taputtelin vatsaani ja näytin, että juuu-u, pahalta tuntuu. Ihmettelin vain, että mitäs hauskaa tässä tilanteessa on, sillä ayi hymyili säteilevästi. Ja taputteli lisää mahaa tietäväisen näköisenä.... Silloin mulla vasta välähti, mitä ayin mielessä täytyi liikkua! Hei hetkonen, en minä raskaana ole! En tosiaan! Mutta miten selittäisin sen pelkästään kiinaa puhuvalle siivoojallemme?? Ei hän mitään mahaa taputellut, vaan näytti että vauva siellä on! Voi pyhä pamaus, en tiennyt itkeäkö vai nauraa. :D Päätin siis oksentaa vähän lisää.

Viikon paras moka sattui keskiviikkoiltana, kun lähdin töistä kotia kohti. Odottelin asemalla metroa ja taakseni alkoi kertyä kiinalaisia. Yhtäkkiä joku sanoi selvällä enkulla "Hello!". Käännyin tietty ympäri ja mietin, että kukahan innokas siellä tällä kertaa on juttelemassa minulle, mukavaa. En huomannut aluksi ketään, joka olisi puhunut minulle, kunnes eräs mies sanoi uudelleen "hello". Vastasin että terve vaan ja odotin jatkoa, mutta mies ei sanonut hetkeen mitään. Sitten hän kysyi missä olen. Ja aloin vähän ihmetellä, että mikäs juttu tämä nyt on, kun minähän seison tässä... Kysyin nätisti, että mitä hän tarkoittaa. Silloin mies mulkaisi minua hyvin pitkään ja osoitti handsfreeta korvassaan. Eihän se mulle edes jutellut!! Voi jehna, kun hävetti! Mitä tästä opimme? Pidä pääsi edes joskus kiinni, koska kaikki eivät ehkä haluakaan jutella sinun kanssasi. :)

Viikon paras kiinalainen hetki koitti sekin metroasemalla alkuviikosta. Metroonmenijöille jaetaan aamulla turvatarkastuksen (jep, laukut läpivalaistaan ja joudut marssimaan metallinpaljastimen läpi joka kerta) yhteydessä sanomalehtiä, jotka ovatkin mahtava keino pitää nämä paikalliset hieman hiljaisempina siellä itse metrossa. Kaikki kököttävät nenä kiinni lehdessä, vaikka tilaa ei ole edes lehden levittämiseen - se luetaan kirjaimellisesti kiinni naamassa. Matkan jälkeen sanomalehtiä kertyy sitten mittavat kasat roskisten päälle ja vähän joka puolelle. Tämä lienee oikeasti loistava tulonlähde niille onnekkaille, jotka ne roskalehdet saavat ja myyvät ne jätteenkierrätykseen.

No tuona tiettynä aamuna satuin paikalle juuri kun joku ihan tavallinen metromatkaaja hiipi epäilyttävästi roskista ja sen päällä kököttävää sanomalehtikasaa kohti. Kiinalainen oli pirun vikkelä napatessaan lehtikasan kainaloon ja pinkoessaan karkuun, mutta vielä nopeampi oli metroasemalla työskentelevä siivoojapappa - hän nimittäin juoksi varkaan kiinni ja pamautti tätä luudalla takaraivoon! Humps vaan ja lehtikasa tippui lattialle leviten joka suuntaan. Tätä kohtausta seurasi kamala älämölö ja huuto samalla kun onneton rosvo hieroi takuulla kipeää päätään. Ja tietenkin tilanne sai jo siinä vaiheessa n. 50 innokasta kiinalaista yleisökseen. Minä painelin vähin äänin metroon. Äkäisiä nämä paikalliset. :D

Herkullinen konnatarjoilu.
Viikon paras kuva on itse asiassa viime viikkoinen, mutta toimii edelleen. Nämä lihaisat kaverit odottelevat marketin merenelävien puolella kohtaloniskuaan. Ja kyllä, ne majailevat ihan tuollaisessa avoimessa lasiastiassa... En ole vielä keksinyt, miksei sammakko käytä koipiaan ja pomppaa vapauteen?? Minä ainakin pakenisin ennen kuin keltainen käsi nappaa juuri minut mehevien koipieni takia ja päättää kolkata minut dinnerikseen!

Viikon paras palvelu on ehdottomasti Waifood. Kyseessä on nettisupermarket, joka myy tuontitavaraa eli kaikkea mahdollista, mitä ulkomaalaiset voivat haluta suihinsa popsia. Ja mika parasta, tilaus tehdään tosiaan verkossa ja sapuskat kannetaan suoraan kotiovellesi! Kiinassa voi tilata kotiinkuljetuksella oikeastaan mitä vain mieleen juolahtaa, varmaan jopa uuden poikaystävänkin saisi ovellensa paketissa. Kaikki tutut ravintolat KFC:sta Mäkkäriin ja PizzaHutiin sekä miljoonat kiinalaiset ravintolat tuovat sapuskaa kotiin, mutta harmi vaan me ei osata sitä kiinaksi tilata... Waifoodin henkilökunta osaa kuitenkin kiitettävästi enkkua ja palvelu toimii. Saatiin juuri nimittäin ovelle vähän tortillatarpeita, muroja ja minun mielestäni heidän paras myyntivalttinsa - freesiä, hyvälaatuista kanaa. Sieltä saa jopa kanajauhelihaa! Tosin toimitus oli tällä kertaa vähän kiinalainen: melkein pari tuntia etuajassa (onneksi satuin olemaan tänään kipeänä ja kotona...) eikä papparaisella ollut vaihtorahaa. Kysyn vaan, että minkälainen businessmies lähtee toimittamaan tilausta ilman vaihtorahaa?? No kiinalainen! :D

Viikon paras uutinen taas liittyykin jo Suomeen. Kammottavaa kotiinpaluuta helpotti tieto siellä odottavasta asunnosta, huuuuh. Ja mikä parasta, uusi koti sijaitsee n. 600 metriä edellisestä kämpästäni - pääsen taas saman lähikaupan makaronihyllylle (jonne osaisin jo varmasti vaikka sokeutuisinkin) shoppailemaan! Hienoa, voin siis keskittyä Kiinaan kaikella tarmollani tämän loppuajan. :)

Viikon paras lounas kokkaillaan vasta huomenissa, mutta se tulee olemaan megaüberihanan kotoista! Mmmmmmm, maltan tuskin venttailla! Näette sitten viikonlopun aikana, mistä on kyse.

Nyt baibai! Kuten kinuskit sen kirjoittaa.

1 Response to "Viikon parhaat"

  1. Sara says:
    22. heinäkuuta 2011 klo 23.00

    En osaa taalla valita onko paras juttu raskausepaily, handsfree vai roskavaras :) Laittoivat nauramaan kaikki!

Lähetä kommentti