Wo yao xiu xi....

Moro!

Nyt se on todistettu: Keskellä Kiinaa voi viettää hyvinkin suomalaista juhannusta! Minähän olin siis kiltisti perjantaina kotona pyykkäämässä sillä välin kun mieslauma kaupungilla ryyppäämässä.... Joten taisin olla ainoa pirteä tipunen meidän lauantaisissa grillikekkereissä. :) Kyllä ne miesotukset sieltä hiljalleen tipahtelivat paikan päälle ja päästiin mättämään supi suomalaista pe*kelettä kun sytyteltiin grilliä. Täällä nimittäin myydään kyllä hiiliä, mutta sytytysnesteestä ei ole tietoakaan. Ja ne hiilethän on tosi iloista saada tuleen ilman myrkkyjä... Käytettiin sitten paikallista 52%:sta valkoviinaa eli baijiuta (joka kyllä varmasti Suomessa luokiteltaisiin myrkyksi) liekkienruokana paremman puutteessa ja kenties joskus tunnin kiroilun ja hikoilun jälkeen saatiin aikaiseksi sen verran hiillosta, että siinä saattoi kuvitella valmistavansa sapuskaa. Ylläripylläri vartaista tuli kuitenkin ihan muy bien! Juhlien kuvasaldo on jotenkin kovin mautonta ja vähäistä, mutta kaivelin teille sen ainoan onnistuneen kuvan esille. Tadaa: the grillivartaat! Kiinassa oppii olemaan pienistä asioista iloinen - kuten nyt vaikka suht onnistuneesta grillailusta. :D

Chinese-Finnish bbq.

Nyt pittää vähän xiu xi eli ottaa lepiä. Arvatkaa onko muuten kettumaista, että jääkaapissa olisi kerrankin ollut viikonlopun jäljiltä vaikka ja mitä mukavaa syötävää (mm. tortillatarpeita ja mikrokanahamppari), jota voisi viedä töihin evääksi.... Mutta kun ei voi! Mulla kyllä etäisesti käväisi mielessä, että lounaaksi olisi mukava lämmittää kunnon einesmikrohamppari, kun sellaisiakin ihmeitä tästä maasta löytyy. Kunnes sitten muistin, että olen puheenaihe jo muutenkin - ei kannata tehdä enää yhtään hullumpia temppuja. Ihan oikeasti jätän mieluummin kaikki omituiset (ja hyi hyi epäterveelliset) länkkäriruoat kotiin, kun vietän koko loppupäivän tai pahimmassa tapauksessa viikon selitellen sitä, kuinka voin syödä jotakin niin länkkärimäistä. :)

Palaillaanpa sitten kun kirjailija on levännyt tarpeeksi!

2 Response to "Wo yao xiu xi...."

 1. Marja says:
  29. kesäkuuta 2011 klo 3.20

  Hei!
  Tosi hienoja juttuja kirjoittelet tänne. Olisko jossain vaiheessa aihetta paneutua ihan romaanin kirjoittamiseen?
  Ollaan tulossa sinne Kiinaan lokakuussa, mutta tarkka ajankohta on vielä haussa. Meillä on syysloma koulusta viikolla 42, mutta muutkin viikot ovat mahdollisia. Mikäs teille passaa parhaiten?

 2. Josca says:
  29. kesäkuuta 2011 klo 19.57

  Hei!

  Mukava kuulla, että jutut maistuu! Vähän laiskaksihan oon kyllä heittäytyny tän blogin suhteen. Mie oon luvannu vielä joskus jonkun opuksen tarinoida, mutta saa nähhä koska on sopiva aika ja riittävästi pitkäjänteisyyttä. :) Ideoita olis kyllä paljon...

  Minun Kiinan reissu loppuu jo syyskuussa, kun tullaan Suomeen. :( En kyllä ikimaailmassa haluais tulla täältä poies, mutta pakko mennä takasin kouluun. Tuun varmaankin myös syksyllä käymään vielä Chengdussa, ajasta ei vaan ole tietoa.

  Terkkuja kaikille!

Lähetä kommentti