Ei tööttäillä siellä!

Ni hao!

Nyt täytyy myöntää, että Chengdu on tällä viikolla tainnut käyttää jo ainakin kolme niistä sadasta pilvettömästä päivästä, jotka täällä vuodessa on. En ole never ever nähnyt täällä täysin kirkasta taivasta - melkein kuin Suomessa! Vähän harmillista tässä sääilmiössä on se, että ilman pilviverhoa aurinko pääsee käryttämään minun kalpeaa ihoani ihan tosissaan... Ja minä kun en halunnut ruskettua täällä! Pitänee siirtyä pian kiinalaisnaisten riviin ja piileskellä valtavan sateenvarjon alla pienintäkin auringonpaistetta. Ja sitä kuumuuttahan nimittäin on, mukava tallustella tuolla +35 asteessa - varsinkin kun tietää, että pahemmat ajat ovat vasta edessä päin. :o Mutta no worries, yritän olla onnellinen grillistä huolimatta. :)

Juha ja hillittömän kokoiset 3D lasit.
Onnellinen olin eilen, kun pääsin pitkästä aikaa leffaan! Me ollaan haaveiltu koko Kiinan aika siitä, että voitaisiin mennä ihan teatteriin pällistelemään elokuvia. Suomessa se on ihan peace of cake - valitset leffan ja marssit paikalle - Kiinassa ongelmaksi muodostuu kieli... Ei mitään hajua millä kielellä elokuva pyörii, sillä useimmitenhan nämä dubbaavat kaiken. Ja kerran uusimman Pirates of The Caribbeanin leffajuliste oli käännetty venäjäksi...en tiedä erottaako nämä kaikki edes englantia venäjästä. Ollaan käyty useammassa leffateatterissa ihmettelemässä, mutta koskaan ei vielä selvinnyt pyöriikö mistään elokuvasta enkunkielistä original versiota. No nyt vihdoin saatiin todiste, että sellaisiakin ihmeitä täältä löytyy! Mulle olisi kelvannut paremman puutteessa vaikka enkunkielinen Nalle Puh, mutta riemu oli suuri kun löydettiinkin Kung Fu Panda 2 tutulla kielellä. :)

Melkein yhtä paljon kuin ensimmäistä 3D leffaani odotin sitä, miten nämä pikkuiset mölyäjät käyttäytyvät elokuvissa. Muistutan edelleen, että minä oikeasti pidän kiinalaisista, suorastaan puhun heistä kaikella rakkaudella.... Mutta sen perusteella mitä olen aiemmin nähnyt, en odottanut ihmeitä. Kiinalaisilla kun on tapana innostua ja riehaantua kun he ovat tohkeissaan. :) Ja rynnistää ja tömistellä ja aiheuttaa valtavia kansanliikkeitä liikkuessaan kaikki samaan aikaan. Kaikkeen tähän nähden leffassakäynti onnistuu kiinalaisilta oikein nätisti! Kukaan ei pahemmin ryntäillyt (no ei kai, kun me oltiin ekat ihmiset koko salissa...), ei huutanut, ei kiljahdellut tai puhunut puhelimeen tai muutakaan pahaa. Olen melkein ylpeä näistä! Ja leffa, sehän oli loistava. Kannattaa tsekata Kung Fu Panda ykkönen, sen pitäisi olla saatavilla Suomestakin.


Torvisoittokunta kielletty?
Kiina on kieltokylttien luvattu maa. Olen maininnutkin, kuinka täällä varoitellaan kylttien avulla mm. jokeen tippumisesta, liukuportaisiin jumiutumisesta ja kielletään lattialle sylkeminen ja kovaan ääneen puhuminen. Well, bongasin meidän toimiston liepeiltä tuon viereisen kyltin. Arvatkaapa mitä tässä kielletään? Minulla tuli ekana mieleen, ettei pihalla saa soittaa torvea tai muitakaan toosia. Ihan totta, en olisi hämmästynyt vaikka sekin olisi päätetty varmuudeksi kieltää! Mutta tässä onkin kyse kuulemma siitä, että autolla tööttääminen on kielletty toimiston lähellä. Jep! Se kun häiritsisi ahkeria kiinalaisia (ja meitä länkkäreitä) työssään. Kiinalaiset eivät pahemmin säästele tööttiparkaa, pikemminkin ne painelevat sitä niin hätistääkseen muita autoilijoita tai mopoilijoita tai sitten ihan vain tööttäämisen ilosta.

Näin meillä. Adios. :)

0 Response to "Ei tööttäillä siellä!"

Lähetä kommentti