Heja Sverige!

Moikka!

Ilmankosteus lähentelee tänään varmasti sataa, sillä täällä ei alkanutkaan sataa. Ehehehe. Ei vaan ihan oikeasti nyt lienee yksi niistä päivistä, kun ulkoilma on niin vetistä että se melkein tiivistyy pisaroiksi iholle... Chengdussahan on suomalaisen suosikki-ilmasto, eli subtrooppinen sellainen. Jes, kuumaa ja hikistä ja kaiken päälle kosteaa! Enjoy! Olen muuten päässyt ruskistumaan pahasti viime aikoina, en ole ollenkaan niin valkoinen yleensä. Ja kiinalaiset eivät edes huomaa tätä rusketustani, ne kuvittelevat edelleen että olen supervalkoinen. :o Kerroin, etten suinkaan - näkisittepä minut talvella! Siinä kalpenee ne oikeat jääkarhutkin.

Ruåttalaiset lihapullat.
Me ollaan vietelty ruotsalaispainotteista viikonloppua, ainakin ruokien suhteen. Eilen piipahdettiin Ikeassa ja tietysti kiskaisemassa nassuun lihapullat med muusi. Täällä ei yksinkertaisesti voi tehdä Ikea-reissua ilman ravintolakierrosta, never! En ollut vielä koskaan aiemmin käynyt syömässä tässä huonekalujätissä, kunnes tulin Kiinaan. Ikean sapuskat on täällä tunnettu käsite kaikkien länkkärien ja etenkin meidän pohjoisen kasvattien joukossa. Saahan sieltä nimittäin jopa kylmäsavulohta. :) Ja lihapulla-annokseen kiinalainen tarjoilijapoika tuikkaa pikkuisen Ruotsin lipun. En tiedä tietääkö nämä kiinalaiset tosin, mikä maa on kyseessä... Monesti kun yritän selkeyttää Suomen sijaintia, mainitsen että siinä meidän naapurissa on se Ruotsi. Ja vastaus kuuluu lähes aina: "Sweden? What is that place??" Että se siitä yrityksestä sitten.

Mulla on myös tällä kertaa kenties hieman kyseenalaista todistusaineistoa...Muistutan edelleen, että sanon kaiken rakkaudesta kiinalaisia kohtaan. :) Juttu meni niin, että Suomessa käydessäni kerroin tietysti kaikille paljon siitä, miten asiat Kiinassa menevät. Ja saatoin myös kertoa kiinalaisten erilaisista tavoista aika paljon... Mutta kohtasinkin suurta epäuskoa, monet eivät uskoneet joitakin juttuja todeksi! Ja senpä vuoksi olin tällä kertaa varustautunut kameralla. Että te näkisitte, mitä esimerkiksi Ikeassa tapahtuu kirkkaassa päivän valossa. :) Kiinalaisillahan on tapana torkkua joka paikassa ja mikäpä olisi siihen parempi paikka kuin huonekalukauppa? Sehän on täydellinen mesta, siellä on sänkyjäkin! Ja kiinalaiset totta tosiaan nukkuvat, löhöilevät ja lukevat lehtiä Ikean esittelynojatuoleissa, -sohvilla ja -sängyissä. Tätä ei meinattu millään uskoa Suomen päässä, joten olkaapa hyvät ja katsokaa. :)

Onpa mukava käydä Ikeassa rentoutumassa!

Kuva on sohvaosastolta ja suurentuu klikkaamalla. Siellä yksi mamma lukee päivän lehteä, toiset torkkuvat ja joku näyttää olevan ihan sikeässä unessa jo. Ja kaikki tämä tapahtuu ihan siinä huonekalujen esittelytilassa. Seuraavaksi voimmekin siirtyä sänkyosastolle - sehän se vasta oiva paikka lepäämiseen onkin! Kerroin myös Suomessa, että Kiinan Ikeassa sängyt ovat myllätty ihan mullin mallin, kun pienet kiinalaiset ovat mönkineet peittojen alle päiväunille. Ei puhettakaan siististi pedatuista, houkuttelevista petivaatteista. Tätäkään ei oikein jostain syystä uskottu... Joten olkaatten hyvä:

Kiinalainen on kaivautunut peiton alta

Valitettavasti en kehdannut herättää nukkuvia yksilöitä, joten jouduin kuvaamaan tyhjää punkkaa. Mutta voitte selkeästi havaita, että joku on todellakin siemaissut tuolla pienet unet ja pönkinyt sitten pois peiton alta. Se petaaminen kun ei kuulu asiakkaiden hommiin, niin minkäs teet. Näin tämä homma Kiinassa oikeasti toimii, uskokaa pois. :)

Muuten tähän viikonloppuun on kuulunut lähinnä hyvää sapuskaa, nukkumista ja seuraavan viikonlopun juhannuskekkereiden ruoka- ja juomahankintoja. Meillä on täällä Waterfrontissa omat bbq-areat ja mehän pidetään tietty supisuomalaiset grillibileet muiden suomalaisten kesken. :) Ainiin ja käytiin pitkästä aikaa moikkaamassa meidän vakiokampaajapoikaa. Josko sitä vielä kävisi uimassa ja tekisi sapuskaa (on se hyvä kerran viikkoon kokata itse...). Ayi oli muuten perjantaina pessyt joka nurkan ja kulman! Meillähän näkyy nyt jopa ikkunoista läpi -  hämmentävää.

4 Response to "Heja Sverige!"

 1. zetzi says:
  20. kesäkuuta 2011 klo 8.06

  Musta aika törkeetä tommone,että mennää vaan nukkumaan kauppaan! Jos haluisi ostaa sängyn niin kiva mennä siihen myyjän kanssa kattomaan ja siinä sitten joku makaa :DD

 2. Josca says:
  20. kesäkuuta 2011 klo 16.48

  Nooo, se riippuu ihan siitä kuka sitä sänkyä ostaa. Kiinalaista ei haittaa pätkääkään, vaikka sängyssä nukkuisi parhaillaan joku - ainahan niitä lajitovereita on joka paikassa. Länkkäriä sen sijaan haittaa. :D

 3. Hanna says:
  20. kesäkuuta 2011 klo 19.09

  Kiitos päivän nauruista! :DD
  Ah, ihastuttavia kiinalaisia.

  Katsoin muuten ensin, että tuossa Ikean ruoka-annoksessa on jäätelöä ja lihapullia... Johan olisikin ruotsalaista ruokaa raiskattu.

 4. Josca says:
  20. kesäkuuta 2011 klo 20.26

  Haha, se muuten näyttää jätskipallolta! Ne vaan annostelee muusin tarkkaan pallokauhalla. En tiedä olisko se vaarallista, jos joku vaikka saiskin liikaa? Kiinalaisten mielestähän me länkkärit syödään pelkkää perunaa, pastaa ja leipää - ehkä ne tosiaan pelkää, et muusit loppuu kun me tullaan syömään. :)

Lähetä kommentti