Kiinan ensimmäiset ihmeet

Täällä sitä nyt sitten ollaan ja ihmetellään silmät suurina suurta maailmaa. Matka Chengduun tuntui pieneltä ikuisuudelta, mutta sain kyllä seurata jo Helsingistä lähtien näiden pikkuriikkisten maanmiesten toimia. Kiinalaiset mm. nukkuivat suhteellisen tyhjässä lentokoneessa tyytyväisinä pitkin poikin penkkejä ja lattioita, kuola suupielestä valuen. Kiinan sisäisellä lennolla kone oli lastattu täyteen kiinalaisia, tosin joukossa yksi suomalainen, jota tuijotettiin (ja tuijotetaan edelleen) kuin muukalaista. Lennolla tarjottu hyytelön sisään pilkottu makkara-ateria jäi syömättä...

Hullunmylly lienee paras sana kuvailemaan tätä hämmennystä ja kaaosta, joka Kiina minulle ainakin vielä on. Madridin liikenne oli mielestäni kaoottinen ja vaarallinen, mutta siellä sentään joku edes joskus noudatti joitakin sääntöjä. Täällä ihan kirjaimellisesti ihmiset ja autot seikkailevat tiellä keskenään, se ajaa ensin kuka ehtii ja liikenteen melu on korvia huumaavaa. Minun on pakko pistää taksissa silmät kiinni, etten kiljuisi kauhusta! Kadulla köpöttelen väistellen autoja ja kiinalaisia ja toivon pysyväni hengissä.

Chunxi Road illalla, kaupungin suurin ostoskatu
En ymmärrä vielä yhtään mistään yhtään mitään, mutta jotenkin kieroutuneella tavalla pidän jo tästä hulluudesta. :) Meidän kämppä ja koko tämä asuntokompleksi vaikuttaa ihan hotellilta kuntosaleineen ja uima-altaineen, joten ei valittamista. Esittelen uuden kodin vaikka myöhemmin tässä viikonloppuna. Äsken kun palattiin kotiin meidän takapihalla oli menossa joku mammojen katujumppa. Parikymmentä kiinalaisleidiä kiinteyttämässä itseään. Pihalla. Ja iltaysiltä. Maassa maan tavalla, I quess.

Tänään ehdin tutustua vasta keskustan Pizza Hut-raflaan ja jättiläismarkettiin, joka vastasikin viihdyttävyydeltään huvipuistoa. Minulla ei ole aavistustakaan, mitä tässä maassa pitäisi laittaa suuhunsa. Kauppa pursuaa erilaisia pakattuja kuivaruokia, joista ei ota mitään selvää tai sitten vaihtoehtoisesti kaikkia mahdollisia ja mahdottomiakin eläinten raatoja. On kanaa, jotain etäisesti ankkaa muistuttavaa, jotain mistä on jäljellä enää kallo ja isot jyrsijän etuhampaat, on elävä akvaario josta valita päivän vonkale takuulla tuoreena, on kilpikonnaa.... Kuulostaa ihan eläintenystävän paratiisilta. :)

Onneksi sentään nuudeleita on sen tuhatta sorttia.

Sangen eloisaa evästä
I´m truly sorry...mutta maistuiskos? ;)
Nyt aion simahtaa ja tuhista kunnon yöunet, viime yönä torkkuminen jäi kahteen tuntiin koneessa ja sen alkaa huomata. Palaillaan lihaiselle astialle huomenna!

0 Response to "Kiinan ensimmäiset ihmeet"

Lähetä kommentti