"Chicken without the head, please"

Ni hao,

täällä nettiblokkausten ja pandojen luvattu maa! Moni varmasti tietääkin, että Kiinassa vahditaan ja rajoitetaan nettisivustojen käyttöä. Mm. Facebook sekä Blogger kuuluvat näihin epäilyttäviin ja vaarallisiin saitteihin, joista kiinalainen saattaa saada vääriä vaikutteita, ja tämän vuoksi sivustoille pääsy on estetty. Minä olen kuitenkin niin onnekas, että pystyn käyttämään salattua nettiyhteyttä Juhan työkoneelta ja pääsen näin ollen muutamana päivänä viikossa ”ihmisten ilmoille”. Yritän kuitenkin päivittää blogia myös viikolla lähettämällä tekstit julkaistavaksi muualta.

Niin, mitäpä sitten kertoisin uusista Kiina-ilmiöistä? Senkö että  julkiset vessat ovat pelkkä reikä lattiassa (luojan kiitos meillä on kotona ihan länsimainen vessa!), vai sen ettei Chengdussa näe taivasta koska aina on pilvistä, vai sen että kaikki vessapapereista karkkeihin yksittäispakataan mahdollisimman moneen muovikerrokseen, vai sen että taksimatka keskustan alueella maksaa korkeintaan kaksi euroa,  vai sen että söimme kiinalaisessa ravintolassa ja jouduin tilaamaan kanaa ”without the head, please”. :D Kerrottavaa olisi ihan liikaa!

No me tosiaan söimme eilen ihka oikeassa paikallisessa ravintolassa, joka tarjoili hongkongilaista sapuskaa. Näin menussa kokonaisia kanoja päineen, joten pyysin varmuudeksi kanaa ilman päätä. Tarjoilija osasi ihme kyllä pari sanaa enkkua, se on oikeasti suuri hämmästys täällä! Sain kanaa ilman päätä, mutta valitettavasti nahkoineen ja luineen… minulla on vielä suuria ongelmia syödä täällä mitään. Kaupassakäynti on sanalla sanoen mielenkiintoista, sillä kiinalaisia saattaa olla liikkellä satoja. Tai kenties tuhansia, en ole laskenut. Mihin tahansa täällä meneekin, on varmaa että siellä on monta kiinalaista. Hyvin hyvin monta.

Nämä kaverit myös hallitsevat tunkemisen jalon taidon paikassa kuin paikassa, sen taistelun kokematon suomalainen häviää takuulla. Hassua on se, etteivät kiinalaiset tunge epäkohteliaasti tai röyhkeästi, he vain ottavat oman paikkansa varmasti. Esim. taksin saanti on hankalaa jos siitä joutuu taistelemaan maanmiesten kanssa: ne kun roikkuvat ovissa jo pari metriä ennen kuin taksi on edes pysähtynyt.

Tänään vierailtiin ihanassa paikassa, tässä kuvan muodossa vähän esimakua ja huomenna lisää kyseisestä paikasta. :)

Kukas se siellä lymyää?
Huomenna Juha suunnistaa töihin toiseen kaupunkiin ja minä jään ihan itsekseni pärjäämään kiinan kaduille. Hui. Onneksi olen aika sissi selviytymään! Tosin apuahan täällä ei voi kysyä keltään, eikä tietä. Katsotaan mitä tapahtuu, neljän seinän sisälle en aio kuitenkaan jähmettyä!

0 Response to ""Chicken without the head, please""

Lähetä kommentti