Remember to yake cake of yourseles

MorrRro! Kuten kiinalaiset sen nätisti sorauttaa.

Täällä ollaan taas kerran podettu äkäistä kiinalaista vatsapöpöä.... Vaikka kuinka koittaisi huolehtia hygieniasta, pyyhkiä käsiä niillä Disney-kosteuspyyhkeillä ja olla syömättä pahimpia possunsaparoita ja muita epäilyttäviä ruokia, niin silti sitä vaan länkkäriparan massu saattaa suivaantua. Alkuun maha tuli kipeäksi ihan kaikesta, sitten se alkoi tottua ja äkääntyi vain hurjimmista paikallisista herkuista ja lopulta se pysyikin jo pitkään kuosissa. Kunnes nyt sitten taas on ilmeisesti vedetty porukalla jotain sangen sopimatonta, sillä meitä on ollut tällä viikolla kolme suomalaista vatsataudissa (näin kauniisti sanottuna)!

Tällä samaisella kokoonpanolla mussutettiin viime sunnuntaina Ikean lihapullia ja nakerrettiin illallista tuossa meidän kotikadun kiinalaisessa....jotenkin minun mieli taipuu löytämään mahapöpön syyn juuri tuosta jälkimmäisesta paikasta, sillä lämmintä oli silloin ne hikiset 35 astetta ja hygienia voi noissa autotalleissa olla vähän niin ja näin. Olihan meillä paljon kiinalaisiakin mukana syömässä samoja sapuskoja, mutta niiden maha nyt kestääkin pari päivää vanhan siansorkan ihan kepeästi. Toista se on meillä! Onneksi ei tarvinut lähteä apteekkiin demonstroimaan tätä vaivaa, sillä (suomalaiset) lääkkeet löytyi ihan omasta kaapista. Ja me ainakin ollaan jo paranemaan päin, huuuh.

Kiinassa näkee joka puolella erinäisiä kylttejä kertomassa mm. siitä, ettei jokeen kannata hypätä ja ettei lattialle saa sylkeä. Tekstit on laitettu kiltisti sekä kiinalaisin merkein että enkuksi - loistavaa! Näin mekin ymmärretään olla loikkaamatta veteen. Harmi vain ettei tuo kiinan kääntäminen enkuksi ole näiden parhaita taitoja... Usein kylttien käännökset kun ovat aivan mitä sattuu. Juuri tällaisen kyltin bongasin meidän lähimmästä Carrefourista, kun oikaisin rappusten kautta. "Yake cake of yourseles when evacuation". Hhehehehhehehehehheh.... Well, take care of yourselves tai yake cake of yourseles - onhan se melko lähellä oikeaa. :D

Siinä se on - the uima-allas. Eikä ihme kyllä yhtään kiinalaista!
Olen saanut lukijapostin kautta pyyntöjä esitellä meidän uima-allasta paremmin - no saamanne pitää! Nappasin tänään kameran messiin ja sainkin taltioitua harvinaisen havainnoin suomalaisesta sammakosta. Siellä se loiskutteli ihan yksin ilman kiinalaisia kavereita. Niitä julmettuja sudenkorentoja oli kyllä taas liikenteessä, kuten myös kiinalainen rotta, jota minä juoksin tohkeissani katsomaan. Mulla onkin ollut vähän ikävä rottia ja muita pikku nakertajia!

Harvinainen Juha-sammakkolajike.

Todistusaineistoa - oli se hetken taas sininen!
Eipä tänne oikein muuta ihmeellistä. Mansikkamummo nostaa päivittäin hintaa ja joudun jo huonoina päivinä pulittamaan huikeat 8 rämpylää mansikkakassista. Röyhkeitä nämä kiinalaiset! Chengdun sää taas tuntuu vaihtuvan yhtä nopeaa kuin minun mielialani, sillä rankkasade voi vaihtua tunnissa kirkkaaksi taivaaksi ja kauniiksi paisteeksi. Mutta kaipaan SILTI sitä bright sky of Finland-juttua....mitä varmaan kaikki jääkarhut Kiinassa kaipaa. Ja suomalaisia ruokia! Me ollaan haaveiltu kuukausi kaupalla ryynimakkarasta, mmmmm. Ja kermaviilistä ja dipistä! Perunamuussista....ja tuoreesta, oikeasta ruisleivästä. Luojan kiitos Suomen reissu siintelee jo lähitulevaisuudessa - en malta odottaa!! :)

0 Response to "Remember to yake cake of yourseles"

Lähetä kommentti