Oli synkkä ja myrskyisä päivä....jeee!

Tervemorohei! Meillä pätkii netti pahasti, mutta pääsinpäs viimein blogiin.

Joskus Kiinassa käy hassusti, etenkin ruoan kanssa. On ihan perussettiä ostaa "sämpylä", joka osoittautuukin paikalliseksi makeaksi pullaksi. Se, että "sämpylän" päällä on seesaminsiemeniä ei suinkaan tarkoita etteikö sisältä voisi löytyä suklaata. Tai yhtä hyvin pullaa haukatessa hampaat saattavat iskeä lihaan, kun kiinalainen leipuri on päättänyt iskeä pullan sisään nakin... Näitä elämän pieniä vastoinkäymisiä täällä. :)

Pizza?? Ehkä kiinalaisten mielestä...
Mutta tuo viereinen kuva kertoo kyllä jo pyhäinhäväistyksestä. Saanko esitellä - kiinalainen pizza! Näin tuon Auchanissa, jossa on ehdottomasti kaupungin paras länkkäriruokatarjonta ja ahneena pikkupossuna tietysti ostin sen. Kotona avasin paketin ja näin tuon näyn... Hmmm, ei tomaattikastiketta? Ei juustoa? Hmmm... Tungin tekeleen silti mikroon ja päätin, että rohkea kiinalaisen pizzan syö. Tai sitten ei - pizzapohja oli makea, täytteenä lättyrässä on kuvassa nähtävää lauantaimakkaran tapaista (kokonaiset kaksi palaa) sekä porkkanaa. Jep, porkkanaa. Ja joitakin mustia kiinalaisia sieniä. Se siitä pizzasta sitten.

Musta tuntuu edelleen, ettei seuraavasta aiheesta pidä vielä puhua, mutta jos ihan pikkuriikkisen? :) Kävin siis tänään aamusta tutustumassa tulevaan harkkapaikkaani ja kiinalaiseen esimieheeni....ja odotan innolla mitä tuleman pitää! Työmatka tulee olemaan melko pitkä, mutta onneksi Chengduun avattiin vuosi sitten ensimmäinen metrolinja. Musta on hassua, että tällaisessa kymmenen miljoonan ihmisen suurkaupungissa on vasta äskettäin saatu aikaiseksi yksi metrolinja, kun puolta pienemmässä Madridissa totuin käyttämään maailman neljänneksi suurinta (ja erittäin toimivaa!) metroverkostoa. :) Rakastin Madridin metroa ja siellä tulikin vietettyä rutkasti aikaa -  voi niitä aikoja...

Mutta onneksi täällä on edes tuo yksi linja, sillä se vie minut lähelle työpaikkaani! En ole aiemmin turvautunut täällä metroon (ekojen päivien kokeilua lukuunottamatta), sillä meiltä on lähimmälle pysäkille parisen kilsaa ja linja halkoo kaupunkia vähän väärässä suunnassa...meiltä on yksinkertaisesti helpompi napata taksi ja mennä sillä perille. Päivittäiseen työmatkaan on kuitenkin halvempaa ja erittäin paljon nopeampaa käyttää metroa. Hassua täällä on myös se, että metroja menee arviolta kymmenen minuutin välein kun taas Espanjassa tarvitsi odottaa aina korkeintaan minuutti. Mutta pointsit siitä, että metroasemat on oikeasti siistejä ja kukaan ei syljeskele lattialle kuten normaalisti täällä! Ja onhan se halpaa - minun matkani maksaa kolme rämpylää, eli n. 0,30€. :) Ainoa ongelma tulee olemaan se, että minun pitää aamuisin ottaa ensin taksi lähimmälle metroasemalle. Ei siinä sinänsä mitään, mutta tuolla on aamuisin niin käsittämätön ruuhka ettei taksi liikkunut tänään puolessa tunnissa juuri metriäkään...

Hyvä juttu on se, että meillä on kylmä sää! Jeeee, sadetta ja tuulta ja viileää! En ole ikinä aiemmin nauttinut näin kovin "huonosta" säästä. Toivoin salaa mielessäni myrskyä tai edes pientä hurrikaania - kunhan lämpötila tippuisi vähän. Ja sehän tippui pari päivää sitten! Mukava kävellä ulkona, kun tuuli riepottaa ja tulee kylmä, ah.

Ainiin. Muistanette kuvan kokkisulkeisista? Törmäsin tuossa meidän kadulla vähän samankaltaiseen ilmiöön eilen: meidän vakkarikampaamon porukka jumppasi ja tanssi riveissä keskellä katua esimiehensä johdolla. Siis aivan keskellä päivää. Mankka oli siinä kadulla ja kymmenkunta kampaajaa jammasi musiikin mukana. Harmi kun en kehdannut mennä räpsäisemään kuvaa teille. :D

3 Response to "Oli synkkä ja myrskyisä päivä....jeee!"

 1. Unknown says:
  5. toukokuuta 2011 klo 20.58

  Juustoa tehdään maidosta, lehmän ja vuohen - onkohan muita mahdollisuuksia? Onko siellä tarpeeksi maitoa tuottavia? Tunnen olevani ilkeä, kun muistutan: eikö siellä Kiinassa kuollutkin pikkulapsia sen vuoksi, että myynnissä olevaan maitoon oli lisätty jotain, muovia, tms.? Kirsti

 2. Josca says:
  6. toukokuuta 2011 klo 11.02

  Täällä on miun mielestä melko huono juustovalikoima - suurin osa on sellasia aamupalajuustosiivuja vakuumipaketissa... Ostin kokeeks ihan palajuustoa, mut se on taas täysrasvasta.

  Ja juu, täällähän se maito myrkytti lapsia - enpä oo pahemmin maitoon kajonnu! Onneks täältä saa myös tuontimaitoja, jos joskus sattuu tarvimaan.

 3. Vilijonkka says:
  6. toukokuuta 2011 klo 18.45

  Ei täällä Kiinassa tarvitse arastella kuvaamisen suhteen. Nyt rupeat vain pitämää kameraa kassissa mukana ja otat kuvia sekä sulkeisista ja siitä kuinka samaiset kampaajat nukkuvat muutaman tunnin kuluttua iltapäivätorkkuja kampaamotuoleissaan!

  Mä olen räiskinyt 10 000kuvaa/vuosi ja minua on kielletty kuvaamasta enintään 15 kertaa. Ja hyvä mieli on silti pysynyt yllä kun olen leveästi hymyillen sanonut anteeksi. Älä turhia arastele. Meidän lapsiakin on kuvattu kymmeniin ja kymmeniin kiinalaisiin perhealbumeihin. Juu, aivan lupaa kysymättä.

Lähetä kommentti